Få ændringer, som gør hjemmet ældre-venligt

I Danmark har vi mange ældre – og mange af dem bor i gamle huse, som de købte for 30-40 år siden. Det betyder, at husene på ingen måde er bygget til at blive brugt af ældre, og det giver en række problemer når man kommer op i alderen.

Heldigvis er det muligt at lave nogle få ændringer, som gør det lettere at komme rundt i hjemmet med fx rollator eller kørestol. Derudover bør man også lave et par småjusteringer på badeværelset. Her kommer 5 gode råd til ting man bør gøre:

  1. Udskifte de almindelige dørtrin med flade dørtrin (hedder også dækplader). På den måde falder man ikke over trinnet, og man kan også komme gennem døren med rollator eller kørestol så.
  2. Flyt møbler, som ikke bliver anvendt. De fylder, og gør det svært at komme rundt.
  3. Sørg for at der ikke ligger løse ledninger på gulvet.
  4. På badeværelset bør man opsætte støttehåndtag (også kaldet støttegreb), så der altid er noget at holde fast i hvis man er ved at miste balancen.
  5. Køb en særlig rollator til indendørs brug. Dem man bruger udendørs er for store og klodsede, og er tit også for brede til at de kan gå gennem dørene i et lidt ældre hus.
LivetSomSenior ApS
LivetSomSenior ApS
Vi er en virksomhed, som arbejder med hjælpemidler til ældre. Herunder sælger vi blandt andet produkter, som bruges til at lave boliger alderdoms-venlige ved at foretage nogle få grundlæggende ændringer til indretningen.
Related Posts

Skriv en Kommentar