Gode tips til pleje af lædermøbler

Pleje af lædersofaer

Er du på ugkig efter en ny lædersofa? Måske en hjørnesofa i læder eller en lædersofa med chaiselong??

Når man køber en lædersofa, vil man gerne have, den skal holde sig flot i rigtig mange år.

Det kan også sagtens lade sig gøre med den rette læderpleje.

Læder er et naturprodukt.

Der er ikke to læderhuder, der er ens, da de kommer fra forskellige dele af dyret. Som udgangspunkt bør man altid beskytte sin lædersofa mod sollys og stærk varme.

Derfor er det en god ide, at placere sofaen i en god afstand fra radiatorer, brændeovne og vinduer.

Man skal også undgå at tabe krummer i sofaen, der indeholder fedtholdig mad.

 

En lædersofa kræver ikke så megen vedligeholdelse. Men da læderet er udsat for slid og tilsmudsning, er det nødvendigt med læderpleje to til fire gange om året. Det afhænger selvfølgelig af, hvor meget sofaen bruges.

Hvis man har en lædersofa, hvor læderet er overfladebeskyttet, er den rimelig nem at holde. Så er den nemlig ikke så modtagelig for slitage, og man kan nøjes med at tørre læderet af med en fnugfri klud, der er hårdt opvredet i rent vand.

Men husk at du ikke må gnide for kraftigt på læderet. Det kan give mærker.

 

Hvis en sofa er beklædt med bycast læder, betyder det, at det er spalt (altså kødsiden), der har fået påtrykt en kunstig narv, som derefter er blevet overfladebehandlet med polyurethan.

Det bevirker, at læderet ikke kan ånde på samme måde, som andre lædertyper, og derfor kan det føles lidt varmt og fugtigt at sidde på.

Man skal vedligeholde denne type lædersofa med en egnet lædercreme, for at bevare en smidig overflade.

 

Såfremt du har en sofa med anilinlæder, betyder det, at læderet ikke har en overfladebeskyttelse. Lysægtheden er meget lille, og derfor er det yderst vigtigt, at sofaen bliver beskyttet mod direkte sollys.

Ellers mister den sin glans og farve.

Du vil opleve, at denne lædertype ofte bliver mørkere i brug, da den har let ved at opsuge væsker fra bl.a. hår og fedt.

 

Generelle råd om læderpleje

• I hverdagen er det nok at bruge en fnugfri klud, der er vredet op i rent vand.

• Hvis du spilder noget i sofaen, skal du straks tørre det af med en blød og sugende klud. Herved undgår du pletter og skjolder.

• Når du støvsuger din sofa, skal du passe på ikke at lave ridser. Støvsug sofaen ca. en gang om måneden.

• Brug aldrig nogen form for kemikalier på læderet. Heller ikke sulfo, almindelige sæbespåner eller rensebenzin.

• Placer lædersofaen så den ikke står i direkte sollys eller op ad en radiator.

• Vær varsom med at sætte dig i en lædersofa hvis du lige har fået nyt tøj, da tøjet ofte indeholder meget overskudsfarve, som let kan smitte af på din lædersofa. Disse pletter kan være meget svære at fjerne igen.

 

Hvis du gerne vil rense din lædersofa til bunds, er det yderst vigtigt at læse sofaens brugsanvisning først, eller kontakte fabrikanten og få oplyst hvilken behandling, der er den bedste.

 

www.boboonline.dk
Hej Snedkerakademiet. Vi er en dansk møbelwebshop med et bredt udvalg i primært usamlede møbler. Dette betyder at folk selv skal samle møblerne, hvilket i nogle tilfælde kan give besvær. Vi kunne derfor godt bruge et netværk af folk, som tager ud og hjælper kunder med at montere diverse møbler. Det gælder i hele landet. Der vil ikke være nogle faste arbejdstider, men der vil være noget til cv'et samt at man kommer ud at snakker lidt med kunder i ny og næ. Du kan se hele vores udvalg af møbler på <a href="https://boboonline.dk">www.boboonline.dk</a> Vi tror på god kundeservice og vi føler dette er et behov, som ingen formår at dække på en ordentlig måde - endnu.
Related Posts

Skriv en Kommentar